Direktavdraget ger dig omedelbart 50 % skattereduktion vid köpet av tjänsterna

Varje gång du köper hushållstjänster av B&B Service AB får du automatiskt 50 % skattereduktion på arbetskostnaden.

Det innebär att du får städning, hemstädning, storstädning, fönsterputs, tvätt, strykning, trädgårdsarbete och många andra tjänster till halva priset

B&B Service AB anmäler din skattereduktion direkt hos Skatteverket. Du behöver inte röra ett finger – smidigare och enklare för dig som kund kan det inte bli!

Hur gör du när du köper våra tjänster privat?

När du köper tjänster hos B&B Service AB som privatperson får du en faktura med två betalningsalternativ: ett belopp med skattereduktion, där hälften av priset är avdragen, och ett alternativ med fullt belopp. Har du utrymme kvar att nyttja din skattereduktion, betalar du det lägre beloppet. Är utrymmet däremot redan nyttjat, ska du betala den totala kostnaden.
Skattereduktionen belöper sig nämligen på maximalt 75 000 kronor per person och år.

Sedan 1 januari 2021 är taket för rutavdraget 75 000 kronor per person och år. Rotavdraget kvarstår med max 50 000 kronor per person och år. Sammanlagt kan en privatperson få 75 000 kronor i rotavdrag och rutavdrag per år.

Exempel:

I följande exempel kan du se kostnaden vid köp av ett privat hemserviceabonnemang på 3 timmar varannan vecka:

Abonnemang hemservice (arbetskostnad) 1 876 kr/mån
med skattereduktion betalar du bara hälften:938 kr/mån
OBS! Förbrukningsmaterial är icke skattereducerad!

När du får tjänsten som löneförmån

Har du hushållstjänster som löneförmån via din arbetsgivare så kan du också få B&B Städservice tjänster skattereducerade med 50 %, vilket gör att löneförmånen i princip inte kostar något i form av förmånsskatt för dig som anställd! Din arbetsgivare skickar årligen in kontrolluppgifter till Skattemyndigheten och du gör sen enkelt avdraget i din deklaration. Även här gäller att skattereduktionen max kan vara

37 500 kr per person och år vilket motsvarar ett underlag av 75 000 kr.

Exempel:

I följande exempel kan du se upplägget om du har B&B Städservice som betald löneförmån av arbetsgivaren med Hemstädning abonnemang på 3 tim varannan vecka:

Abonnemang (arbetskostnad) 12 ggr 2 033 kr/mån 24 396 kr/år

Material (ej skattereducerad) 3 000 kr/år

Summa årskostnad 27 396 kr/år

På kontrolluppgiften redovisas förmån/skattepliktigt värde 27 396 kr.

Du betalar alltså skatt bara för materialkostnaden 3000 kronor, som inte är skattereducerad.

När du som arbetstagare ansöker om skattereduktion i din självdeklaration beräknas preliminär skatt på förmånen och samtidigt nyttjas skattereduktionen, vilket innebär att du inte behöver ligga ute med pengarna för den preliminära skatten avseende arbetskostnaden.

Vid 50% marginalskatt skulle följande inträffa:

Preliminär skatt (ej dragen sedan tidigare) 13 698 kr (50% av 27 396 kr)

Skattereduktion (50 % av arbetskostnaden) -13 698 kr

Slutlig skatt att betala 0 kr

Skattereduktion på ett bekvämt sätt

Precis som andra förmåner ska förmånen för hushållsnära tjänster redovisas i din självdeklaration. När din arbetsgivare gör beräkning av preliminärskatteavdrag kommer inte förmånen för hushållsnära tjänster att räknas in. (Detta gäller dock endast sådant hushållsarbete som är underlag för skattereduktion därmed dras preliminärskatt på material, utrustning och resor).

Istället lämnar din arbetsgivare underlag för värdet på förmånen på den årliga kontrolluppgiften till Skatteverket, du behöver alltså inte skicka in egna underlag t.ex. kvitton. Som anställd gör du sedan avdraget själv i din deklaration där underlaget kommer att vara förtryckt.

Dela den här berättelsen, välj din plattform!